Garland heeft gemixte gevoelens bij actie Kaepernick: 'Volkslied van grote waarde'
i

Twitter

Garland heeft gemixte gevoelens bij actie Kaepernick: 'Volkslied van grote waarde'

Bart van der Wijst • 18:20, 29-08-2016 / Laatste Update: 01:49, 08-01-2024

Ben Garland is offensive lineman bij Atlanta Falcons, maar is als het NFL-seizoen is afgelopen captain van de Air National Guard in Amerika. Voor hem betekent het volkslied heel veel, gezien zijn militaire achtergrond. Garland reageert op het incident van Kaepernick van afgelopen weekend. "Ik ben het niet helemaal eens met zijn uitspraken, maar wij vochten ook voor de vrijheid waar hij het over heeft."

Op dit moment is er in de NFL veel ophef rondom Colin Kaepernick die weigerde op te staan bij het volkslied. Tijdens de wedstrijd tegen Green Bay bleef hij zitten, terwijl de rest van het stadion - uit respect voor degenen die het voor vrijheid van het land vechten - gingen staan. "Ik ga niet opstaan voor het volkslied van een land dat zwarte en gekleurde mensen onderdrukt", verklaarde de quarterback.

Garland

Ben Garland veroordeelt de actie van Kaepernick niet, maar kan het ook niet door de vingers zien. "Het volkslied heeft veel emotionele waarde voor mij gezien mijn Air Force- en militaire achtergrond", citeert ESPN Garland, die zich momenteel met Atlanta voorbereidt op het nieuwe seizoen. "Ik heb veel vrienden die hun leven verloren terwijl ze vochten voor de vlag. Maar zij streden ook voor de vrijheid waar Kaepernick het over heeft."

"Ik ben het niet eens met zijn uitspraken, maar wij vochten ook voor de vrijheid (racisme) die hij bedoelt", vertelt de offensive lineman. Garland vervult zijn rol als captain van de National Guard zodra het NFL-seizoen is afgelopen. Hij speelde ook voor de Air Force Academy en is gevestigd op de Buckley Air Force basis in Aurora, Colorado. "Het is een geweldige mogelijkheid. Ik draag de twee mooiste uniforms ter wereld."