Golf (Woods) en American football (Brady) komt samen in strijd tegen corona
i

AP

Golf (Woods) en American football (Brady) komt samen in strijd tegen corona

Brian Vesseur • 00:00, 02-04-2020 / Laatste Update: 22:43, 04-01-2024

Golfers Tiger Woods en Phil Mickelson hebben een prachtig plan bedacht. Ze willen deze maand een showwedstrijd over 18 holes organiseren. De 2e editie van 'The Match' moet ook 2 grootheden uit het American football verwelkomen. Dit alles om de pijn van de coronacrisis een beetje te verzachten.

Mickelson krijgt Tom Brady als ploeggenoot, Peyton Manning zal zich aansluiten bij Woods. De opbrengst van het titanenduel zal onder meer ten goede komen aan de bestrijding van het gevreesde longvirus.

De 1e editie

Woods (44) en Mickelson (49) speelden in november 2018 in Las Vegas de eerste editie van ‘The Match’. Daarbij was geen publiek aanwezig. Mickelson won in de play-off op de 4e extra hole en verdiende daarmee 9 miljoen dollar (circa 8,2 miljoen euro). Woods bleef met lege handen achter. Het geld, voornamelijk afkomstig van sponsors, ging destijds eveneens naar goede doelen.

Op veilige afstand

The Match 2 zal opnieuw zonder publiek worden afgewerkt, met de 4 sporthelden op de baan op een veilige afstand van elkaar. Ook de andere omgangsregels in het protocol tegen het nieuwe coronavirus zal het kwartet uiteraard goed in acht nemen. De wedstrijd zal live op televisie en internet worden uitgezonden, evenals bij de eerste editie.