Londen organiseert volgend jaar 4 wedstrijden van de NFL, 2 daarvan in nieuwe Tottenham-stadion
i

EPA

Londen organiseert volgend jaar 4 wedstrijden van de NFL, 2 daarvan in nieuwe Tottenham-stadion

admin • 21:46, 30-10-2018 / Laatste Update: 11:46, 15-01-2024

In Europa zijn we wat huiverig als het aankomt om voetbalwedstrijden van hier naar Amerika te brengen. Andersom is de NFL in Engeland één grote hit. Een tijdje terug zat Wembley nog helemaal vol voor een wedstrijd American Football. En die fans kunnen hun geluk niet op want volgend jaar komt de NFL weer naar Engeland.

Nieuwe stadion

Sterker nog, het aantal wedstrijden gaat van 3 naar 4, meldt de BBC. In 2019 zullen er dan 2 wedstrijden op Wembley gespeeld worden. De andere 2 worden afgewerkt in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur. Eigenlijk zou dit jaar de wedstrijd tussen de Seattle Seahawks en Oakland Raiders al in het splinternieuwe stadion gespeeld worden, maar die is zoals bekend nog niet klaar.

Overigens is de NFL voor voetbalfans geen beste zaak. Afgelopen maandag toen de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Manchester City gespeeld werd op Wembley, was het veld een grote knollentuin door het NFL-geweld van een paar weken geleden. Sinds 2007 worden er al wedstrijden van de NFL overgebracht naar Londen. In totaal zijn er nu 28 potjes afgewerkt in Groot-Brittanië.