Philadelphia Eagles verkiest 'rookie' Wentz boven Daniel als 'starting-qb'
i

AFP

Philadelphia Eagles verkiest 'rookie' Wentz boven Daniel als 'starting-qb'

Bart van der Wijst • 12:47, 06-09-2016 / Laatste Update: 05:07, 05-01-2024

Carson Wentz begint zondag als starting quarterback voor Philadelphia Eagles. Dat maakte hoofdcoach Doug Pederson maandag bekend op een persconferentie. De 'rookie' krijgt de voorkeur boven Chase Daniel, die bezig is aan zijn 8ste seizoen in de NFL. In de voorbereiding op het nieuwe NFL-seizoen - dat donderdag (plaatselijke tijd) begint - werd gezegd dat Wentz 'rustig zou worden gebracht'.

Toch kiest Pederson nu voor Wentz, die als tweede werd gekozen in de eerste ronde van de jaarlijkse draft - mogelijkheid om talenten te strikken van universiteiten. "We hebben de beslissing gemaakt. Afgelopen weekend spendeerde ik met het offensieve deel van de staf", begint Pederson zijn verhaal. "Iedereen was het er over eens dat hij (Wentz, red.) er klaar voor is."

Ganzen jagen

Toen Carson Wentz het nieuws hoorde was hij op ganzen aan het jagen. "Ik stond midden in het maisveld toen ik een telefoontje kreeg", aldus Wentz. "In eerste instantie was ik erg verbaasd, maar meteen daarna was ik enthousiast. Nu ligt de focus volledig op zondag. Ik ben erg zelfverzekerd en ben blij dat ik mijn kans krijg."

Philadelphia Eagles neemt het zondag op tegen Cleveland Browns in het eigen Lincoln Financial Field. De Eagles wonnen het afgelopen 7 duels en verloren er 9. De Browns deden het nóg slechter. Zij verloren 13 keer en kwamen 'slechts' 3 keer als winnaar uit een wedstrijd.