Nederlands kampioen Nageeye baalt niet van tegenvallende tijd: 'Al snel last van hamstring'
i

ANP

Nederlands kampioen Nageeye baalt niet van tegenvallende tijd: 'Al snel last van hamstring'

Martijn Baars • 15:23, 20-10-2019

Abdi Nageeye wist tijdens de marathon van Amsterdam na 10 kilometer al dat hij een nieuwe recordtijd kon vergeten. En meedoen voor het podium zat er al helemaal niet in voor de 30-jarige Nederlandse atleet.

Vooraf had Nageeye nog met veel lef aangekondigd dat hij wilde meedoen voor de winst en in ieder geval het podium.

Pijnlijke hamstring

"Ik kreeg al snel last van de hamstring in mijn rechterbeen. Ik wilde niet opgeven, omdat ik aan de tussentijden zag dat een tijd van 2.06 nog mogelijk was", zei de geboren Somaliër kort nadat hij in 2.07.39 als 9e was gefinisht. Dat was ruim boven zijn Nederlands record van 2.06.17.

Heel gebleven

"Ik heb me geconcentreerd op mijn lichaam en wist halverwege dat het heel zwaar zou worden. Die tijd van 2.07.39 is nog niet zo slecht, ik zou er 2 jaar geleden heel blij mee zijn geweest. Maar ik ben vooral blij dat ik heel ben gebleven."

Nederlands kampioen

Nageeye veroverde wel voor de 3e keer de Nederlandse titel. Echte concurrentie had hij niet, hoewel Frank Futselaar het zilver pakte in een dik persoonlijk record van 2.14.08. Dat was wel ruim boven de limiet van 2.11.30 voor de Olympische Spelen van Tokio.

Het is inderdaad de hamstring. Nageeye: ,,Ik kwam voor meer, alleen kreeg ik last van mijn hamstring. Ik probeerde ontspannen te lopen, maar verzuurde. Toch tevreden met deze tijd." https://t.co/jW4jODGcFJ

— Pim Bijl (@pimbijl) 20 oktober 2019