Topsprinter Coleman ontkent: 'Nooit positief getest en zal ook nooit gebeuren'
i

ANP

Topsprinter Coleman ontkent: 'Nooit positief getest en zal ook nooit gebeuren'

admin • 20:57, 11-09-2019 / Laatste Update: 22:39, 05-01-2024

De Amerikaanse topsprinter Christian Coleman heeft woensdag op de sociale media voor het eerst gereageerd op zijn 3 gemiste dopingcontroles, die hem uiteindelijk geen schorsing opleverden. Hij noemt zichzelf “de grootste voorstander van een schone sport”.

“Voor de eerste en de laatste keer: ik neem geen enkel supplement”, begon Coleman zijn relaas. Hij wil benadrukken dat hij niets neemt dat zelfs maar in de grijze dopingzone zou kunnen vallen. “Ik neem helemaal niets om mijn herstel te bevorderen, zelfs geen legale middelen. Ik werk hard, drink water en werk de volgende dag nog harder. Het heeft mij nog nooit een positieve controle opgeleverd en dat zal ook nooit gebeuren.”

Coleman, vicewereldkampioen op de 100 meter en wereldrecordhouder op de 60 meter indoor, hing een schorsing van 2 jaar boven het hoofd, maar werd uiteindelijk vrijgesproken nadat zijn advocaten 'mazen in de wet' konden vinden.

Favoriet

Op het WK atletiek van 27 september tot 6 oktober in Doha is Coleman de torenhoge favoriet voor de 100 meter, met zijn landgenoot en titelverdediger Justin Gatlin als voornaamste uitdager.