Voormalig Belgisch topatleet pleegt zelfmoord

Voormalig Belgisch topatleet pleegt zelfmoord

admin • 11:42, 03-11-2015 / Laatste Update: 09:29, 08-01-2024

Voormalig topsprinter en verspringer Ronald Desruelles is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Desruelles woonde in Thailand, waar hij eigenaar was van verschillende restaurants. De ex-atleet zou financiële problemen hebben gehad en maakte een einde aan zijn leven.

Schulden

Ronald Desruelles had in Thailand drie restaurants, maar die draaiden niet zo goed. Volgens lokale media kon de Belg zijn personeel niet meer betalen. Zondagavond zou de ex-atleet zijn 30-jarige Thaise vriendin gevraagd hebben om de hotelkamer in de stad Patong waar ze verbleven, te verlaten. Toen de vrouw een uur later terugkwam, vond ze het lichaam van Desruelles in de badkamer. Hij bleek zich te hebben opgehangen. De politie vond in de hotelkamer twee brieven. Daarin vroeg Desruelles om één van zijn restaurants te verkopen en met dat geld de schulden af te lossen.

Belgisch recordhouder

Ronald Desruelles is met een tijd van 10.02 nog steeds Belgisch recordhouder op de 100 meter. In het verspringen moet hij met 8.08 meter alleen Erik Nys (8.25) laten voorgaan. Op de 60 meter indoor verzamelde Desruelles medailles op EK's (1x goud, 1x zilver, 2x brons) en WK's (1x brons), met als hoogtepunt de Europese titel in 1986 in Madrid. Ook in het verspringen pakte hij op het EK indoor een medaille, in 1978 zilver in Milaan. Zijn Europese indoortitel van 1980 in het Duitse Sindelfingen moest hij inleveren na een positieve dopingtest.

Desruelles, die in 1979 de Gouden Spike won, is de oudere broer van Patrick Desruelles, meervoudig Belgisch kampioen polsstokspringen.

Lees ook: Mogelijk geen Nederlandse club in Champions League in 2018

Lees ook: Verstappen rijdt volgend jaar niet voor Red Bull

Lees ook: Jesus Navás rijdt in wel heel opvallende wagen