Donar onderuit bij Venezia in halve finale Europa Cup

admin • 01:02, 12-04-2018 / Laatste Update: 18:03, 12-12-2023

De basketballers van Donar hebben de 1e wedstrijd in de halve finales van de FIBA Europa Cup verloren. De Italiaanse kampioen Reyer Venezia benutte het thuisvoordeel optimaal met een ruime overwinning: 82-72.

De return in Groningen is volgende week donderdag en de ploeg van coach Erik Braal moet dan met meer dan 1- punten verschil winnen om de finale te bereiken. Drago Pasalic was de topschutter bij Donar met 20 punten. Bradford Burgess en Sergerio Gipson maakten ieder 14 punten.

Reyer Venezia begon voortvarend aan de wedstrijd en leidde binnen de kortste keren riant (11-2), maar Donar kroop geleidelijk aan uit zijn schulp. Onder aansporing van de makkelijk scorende Burgess maakten de Groningers de achterstand goed en in het tweede kwart vloeide uit het aanvallende spel zelfs een voorsprong (30-34) voort. Dat was het sein voor de Italiaanse kampioen weer aan te zetten en het initiatief over te nemen. Toch leidde Donar halverwege, zij het minimaal (42-43).

Moeilijk bij te benen

Na de pauze zette Reyer Venezia, dat vorig jaar op de 4e plaats eindigde in de Champions League, het offensief door. Het leverde de thuisploeg de nodige scores op én weer de leiding in de wedstrijd. Donar, voor het eerst actief in de halve finale van een Europees bekertoernooi, had moeite bij te benen, miste vaak en zag Venezia uitlopen naar een voorsprong van 66-57 na het 3e kwart. In het 4e kwart probeerden de Groningers weer aan te klampen, maar de ploeg bleef moeite houden de basket te vinden, op Pasalic na. Marquez Haynes van Venezia bracht luttele seconden voor het eindsignaal met een 3-punter de eindstand op het scorebord.