Bryant bedankt Lakers voor prachtig afscheid
i

AFP

Bryant bedankt Lakers voor prachtig afscheid

Bart van der Wijst • 13:47, 19-12-2017 / Laatste Update: 11:19, 15-01-2024

Los Angeles Lakers bedankte maandagnacht clublegende Kobe Bryant voor zijn bewezen diensten. De oud-speler zag dat 2 nummers die hij droeg, met pensioen gingen. Het ging om #8 en#24. Bryant bedankt de Lakers voor het feit dat hij nu tussen vele grootheden hangt.

"Het is lastig om het in woorden uit te drukken", zei hij op een persconferentie. "Ik ben opgegroeid met al deze fantastische spelers en ik heb zo veel van ze geleerd. Om nu onderdeel uit te maken van die muur, betekent alles voor me."

Tussen Shaq en Magic

De 2 tenues van Bryant hangen nu naast die van grootheden als Shaquille O'Neal (#34), Earvin Magic Johnson (#32) en Kareem Abdul-Jabbar (#33). "Het gaat voor mij niet alleen om de shirts die nu zijn opgehangen. Het gaat vooral om de shirts die hier al eerder zijn toegevoegd aan de legendarische muur", sprak The Black Mamba.

"Zij hebben mij geïnspireerd om basketbal te spelen op het hoogste niveau", aldus Bryant, die niet kon kiezen wat het mooiste nummer was. "Het is heel lastig voor mij om een favoriet te kiezen. Rugnummer 8 heeft iets dat nummer 24 nooit zal hebben. Dat is toch wel de haargroei", erkende hij lachend.