LeBron James geeft Trump dikke vinger met bijzondere schoenen
i

Photo News

LeBron James geeft Trump dikke vinger met bijzondere schoenen

admin • 09:08, 18-12-2017 / Laatste Update: 20:57, 12-12-2023

LeBron James maakte zondagavond een statement met zijn basketbalschoenen. De held van Cleveland Cavaliers droeg tijdens de NBA-wedstrijd met Wizards (106-99), op een kleine 2 kilometer afstand van het Witte Huis in Washington, 1 zwarte en 1 witte schoen.

Op beide schoenen stond, in gouden letters, het woord equality (gelijkheid). Le Bron James gaf met deze schoenen een dikke vinger naar president Donald Trump. ,,Dit is een prachtig land en we laten nooit 1 persoon bepalen hoe mooi en krachtig we als mensen zijn", zei hij op een steenworp afstand van Trump.

Gelijk

,,Het is belangrijk dat we in dit land focussen op gelijke rechten, dat we staan voor wie we zijn en in gesprek blijven" zo vervolgde James. ,,Gelijkheid gaat erom dat je elkaars rechten begrijpt, dat je begrip toont waarvoor ieder mens staat en hoe krachtig we zijn als mens; man, vrouw, zwart, wit, ongeacht je afkomst."

'Zwerver'

James heeft zich in het afgelopen jaar al vaker uitgesproken tegen Trump. Eerder dit jaar zei hij ook dat Trump een 'bum' (zwerver) was: ,,Zo noem ik mijn vrienden ook. Maar hij is mijn vriend niet hoor." De basketballer en de president zijn geen beste maatjes. James gaat ook regelmatig los op Twitter: ,,Haat heeft altijd bestaan in Amerika. Ja dat weten wij, maar Trump heeft het opnieuw in de mode gemaakt."