Nike verkoopt Kobe-merchandise binnen 48 uur uit
i

ANP

Nike verkoopt Kobe-merchandise binnen 48 uur uit

admin • 16:57, 29-01-2020 / Laatste Update: 22:44, 05-01-2024

Kobe Bryant was meer dan een basketballer, weten ze bij Nike. ESPN meldt dat er binnen 48-uur na zijn overlijden geen schoen of shirtje met de naam van de overleden sportheld meer te koop is in de webshop.

Mensen die nu nog iets van Kobe's handel willen kopen, worden automatisch doorgestuurd naar een pagina waar Nike de superster herdenkt.

Doorverkopen?

Eerder ging het gerucht dat Nike de spullen opzettelijk van de website haalde om te voorkomen dat kopers de producten met dikke winst kunnen doorverkopen. Nike heeft inmiddels bevestigd dat dat niet het geval is en dat alle spullen écht uitverkocht zijn.

Kobe en Nike

De Lakers-tenues van Bryant, die met nummer 8 en nummer 24 speelde, zijn al jarenlang iconische items onder basketbalfans. Daarnaast had de 5-voudig kampioen ook nog eens een eigen schoenenlijn. Bryant had in de eerste jaren van zijn carrière een deal met Adidas, maar stapte in 2003 over. Uit de samenwerking met Nike ontstond in het seizoen 2005-2006 de eerste 'Kobe-schoen' van het merk.

Mamba forever

Volgens Nike was Bryant, die zich veel bemoeide met het design van zijn schoenen, geliefd bij de medewerkers. "Kobe was een van de grootste sporters van zijn generatie en hij had een enorme impact op het basketbal" schrijft Nike in een statement. "Hij was een geliefd lid van onze Nike-familie en we zullen hem heel erg missen. Mamba forever."