Anderson iets minder slecht dan Noppert in Blackpool

20 juli 2019

Getty
Anderson

Debutant Danny Noppert heeft de 1e ronde van de World Matchplay niet overleefd. De darter uit Joure miste veel dubbels tegen Gary Anderson, de nummer 3 van de wereld, en kon weinig aanspraak maken op de overwinning: 10-6.


De 1e 3 legs waren van een verschrikkelijk niveau. In de 1e werd helemaal geen 180 gegooid en het duurde eeuwen voordat er een finish op het bord stond - en uitgegooid. Noppert verloor zijn spel en deed dat in de 3e leg ook, waardoor Anderson met 4-0 voor kwam. Pas in zijn gewonnen spel legde de oud-wereldkampioen een fatsoenlijk niveau aan de dag. Net voor de pauze pakte Noppert ook nog een leg: 4-1.

Zzz...
Ook na de 1e pauze was het bij beide spelers niet al te best. De pijlen van Anderson vlogen nogal eens in de 1 en de 5, terwijl Noppie moeite had om de single bull te raken. Wel gooide de Schot knap 135 uit voor de 6-1. Als een kabbelend beekje sleepten de darters zich naar de volgende pauze, waar Anderson met 7-3 in ging.

Klaar
Het leek er geen seconde op dat Noppert iets kon doen aan de achterstand op Anderson, maar na de 2e pauze sloop hij toch naar zijn tegenstander toe. De stand werd zomaar 7-6 en Anderson raakte enigszins gefrustreerd. Hij leek daar wat kracht uit te putten, want op 8-6 voorsprong brak hij Noppert. Toen was de partij gedaan, helaas voor Noppie: 10-6.

Eerder op de avond werden Gerwyn Price en Nathan Aspinall al uitgeschakeld.