Raymond van Barneveld schiet omhoog op Order of Merit, mag nog hopen op gunstige WK-loting

21 november 2022

Taylor Lanning/PDC

Raymond heeft dankzij zijn sterke optreden bij de Grand Slam of Darts een grote sprong gemaakt op de PDC Order of Merit. De 55-jarige Hagenaar, die pas in de halve finales moest buigen voor de latere winnaar Michael Smith, klimt van de 50e naar de 34e plaats.


Met de Players Championship Finals nog voor de boeg komt voor ‘Barney’ zelfs de top 32 in het zicht. De beste 32 darters van de wereld slaan op het WK, dat van 15 december tot en met 3 januari wordt gehouden, de 1e ronde over.

57.000 euro erbij
Voor Van Barneveld was de Grand Slam of Darts zijn eerste tv-toernooi in 8 maanden tijd. Hij maakte indruk door zowel in de groepsfase als in de kwartfinales te winnen van de nummer 1 van de wereld Gerwyn Price. Het bereiken van de laatste 4 leverde hem een cheque van 50.000 pond (ruim 57.000 euro) op.

Van Gerwen blijft nummer 3
Michael van Gerwen sneuvelde bij het toernooi in Wolverhampton in de kwartfinales tegen Luke Humphries. Hij blijft daarmee 3e staan op de wereldranglijst. De 3-voudig wereldkampioen verdiende de afgelopen 2 jaar ruim 900 duizend pond bij rankingtoernooien. Alleen Price (1.199.250 pond) en Peter Wright (1.169.500) deden het beter.

Over een week: WK-loting
De darters krijgen deze week bij de Players Championship Finals in Minehead nog de kans om hun ranking te verbeteren. Over precies een week is de loting voor het WK, het belangrijkste toernooi van het jaar.