Nentjes verwacht eigenlijk winst op Huybrechts in 1e ronde WK Darts
i

Lawrence Lustig/PDC

Nentjes verwacht eigenlijk winst op Huybrechts in 1e ronde WK Darts

admin • 20:55, 08-12-2019 / Laatste Update: 19:10, 04-01-2024

Het lange wachten is bijna voorbij want aankomende vrijdag begint (ein-de-lijk) het WK Darts. Maar liefst 11  Nederlanders verschijnen aan de oche voor het belangrijkste toernooi van het jaar. De jongste tussen dat stel is Geert Nentjes (21), die voor de 2de keer zijn opwachting maakt in Ally Pally en gelijk op de 1e dag in actie komt.

Huybrechts eerste obstakel

De Jonge Fries is nog een redelijk onbekende speler op de grote toernooien. Zijn tegenstander in de 1e ronde is dat zeker niet. Kim Huybrechts werd namelijk aan de Nederlander gekoppeld. Een pittige loting, maar Nentjes blijft er nuchter onder: 'Het kon slechter'.

Vorig jaar, tijdens zijn debuut, vloog hij er in de 1e ronde al uit na een 3-0 nederlaag tegen Nathan Aspinall. "Ik weet dat ik vorig jaar echt totaal geen focus had. Ik kreeg echt wel mijn kansen op de dubbels, maar die pakte ik niet. Het lawaai, al die mensen, camera’s, een caller. Ik was dat allemaal niet gewend", zegt Nentjes in gesprek met Sportnieuws.nl.

ASPINALL WINT!

Nathan Aspinall is te sterk voor de 20-jarige Geert Nentjes, die zichtbaar genoot op het podium in Ally Pally! 3-0! #rtl7darts pic.twitter.com/Fqi148jJ8k

— RTL7Darts (@rtl7darts) December 19, 2018

Het genieten is voorbij

Vorig jaar ging het de nuchtere Fries niet per sé om het resultaat. "Toen dacht ik dat het misschien wel mijn eerste en laatste keer op dat podium zou zijn. Ik heb er toen zoveel mogelijk van proberen te genieten. Dat heb ik ook zeker kunnen doen. Nu sta ik er voor de 2de keer en wil ik zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Ik heb nu de verwachting om de 1e ronde te winnen. Als ik van Huybrechts verlies, zou ik best wel teleurgesteld zijn."

Alleen met een overwinning op zak stapt Nentjes weer tevreden het vliegtuig in. De kans dat Nentjes namelijk de eventuele 2e ronde doorkomt is heel klein. Bij een zege op Huybrechts treft hij namelijk een oud-wereldkampioen.

"Dan speel ik de volgende avond tegen Rob Cross. Daar maak ik me geen illusies over dat ik die wedstrijd kan winnen ofzo, maar mocht ik tegen hem spelen hoop ik wel een goede wedstrijd te gooien."

9-darters

Nentjes heeft een prima jaar achter de rug en plaatste zich begin november al voor het WK. 'The Sweet' gooide tussendoor ook even 3 9-darters. De laatste was in augustus. "Ja, dat is wel een grappig verhaal. Toen ik mijn laatste 9-darter gooide kwam ik volgens mij op voorsprong in die partij. Ik was daarna zo blij dat ik mijn concentratie volledig kwijtraakte."

"Mijn hand begon ook een beetje te trillen en toen verloor ik die wedstrijd ook nog. Het is heel apart. Op het moment dat je hem staat te gooien werkt alles perfect, maar daarna werd ik juist een beetje zenuwachtig."

Dus mocht Nentjes het publiek in Ally Pally op de banken krijgen met een onvervalste 9-darter tegen Huybrechts, dan is de kans groot dat de Belg doorgaat. "Het klinkt stom, maar ik denk het wel haha. Al zou het wel supergaaf zijn als ik een 9-darter kan gooien op het WK. Ik zou hem echt wel willen gooien. Zien we daarna wel weer hoe het verder gaat", zegt Nentjes met een glimlach.

QUALIFIED | 🇳🇱 Back to back World Championships for Geert Nentjes, who once again qualifies through the Development Tour. The young Dutchman lost the Aspinall last year, and will hope for a better result this time. pic.twitter.com/dLejIh9hYb

— Jetze Jan Idsardi (@jetze_jan) November 3, 2019

Barney

Een van de grote onderwerpen tijdens het komende WK is het afscheid van Raymond van Barneveld. Nentjes vindt het spijtig dat ‘Barney’ afscheid neemt. "Ik vind het jammer hoe hij er zelf instaat. Dat hij niet de waardering aan zichzelf geeft die hij verdient. Ik heb hem dit jaar op de vloer voor het eerst persoonlijk leren kennen en je kunt echt met hem lachen."

"Op serieus vlak kun je ook goed met hem praten en ik kan ook gewoon aan hem vragen hoe sommige dingen werken. Ik vind hem nog steeds heel goed, maar ik snap ook als je zo’n winnaarsmentaliteit hebt, dat je zo ontzettend baalt als je verliest."

Lees ook onze interviews met WK-deelnemers Ron Meulenkamp en Benito van de Pas.