Wereldkampioen Cross verliest van sensationele Humphries en ligt uit WK Darts (video's)

PDC/Lustig

Trevor Wagener • 00:38, 29-12-2018 / Laatste Update: 10:16, 07-01-2024

De sensatie van het WK Darts 2019 is compleet! De wereldkampioen van 2018, Rob Cross, ligt eruit nadat Luke Humphries hem na een 2-0 achterstand met 4-2 verslaat. De 23-jarige staat nu in staat in de kwartfinale: 4-2!

De 1e set ging met veel overtuiging naar de wereldkampioen van vorig jaar. Cross bleef heel de set lang foutloos op zijn dubbels en trok de set dan ook makkelijk naar zich toe:

A QUICK-FIRE SET FOR ROB CROSS! He takes the first set#WHdarts pic.twitter.com/Ri3kdZ63BA

— PDC Darts (@OfficialPDC) 28 december 2018

Wervelend vervolg

In de 2e set kreeg Cross een setdart, maar gooide hij 111 niet opdat hij stukliep op dubbel 16. Humphries had 56 over, bleef koel en finishde: 1-0 in legs. Cross had een lekker gemiddelde van 100 plus, maar Humphries kon lekker mee. De 23-jarige landgenoot 2 miste setdarts maar faalde vervolgens vanaf 1 dubbel 2. Cross pakte in zijn beurt alsnog de set: 2-0.

CROSS DOUBLES HIS LEAD TO 2-0 OVER LUKE HUMPHRIES 🎯#WHdarts pic.twitter.com/A3LAXLqmUV

Setje afgepakt

In set 3 daalde het gemiddelde van Cross en steeg dat van zijn tegenstander. Humphries denderde door, bleef bij en werd scherper op zijn dubbels. Zo pakte hij uiteindelijk de set door een prachtige 115 uit te gooien:

HUMPHRIES TAKES THE THIRD! 🎯#WHdarts pic.twitter.com/oNynRNLsHz

Wederopstanding

Daarna hoopte Humphries door te stoten, en daar leek het ook naartoe te gaan. Hij brak Cross met een zieke 114 finish en kwam 2-0 voor in legs. Daarna miste hij een setdart, waarna Cross terugbrak: 2-1. Dat Humphries back in business was, bleek in de leg die volgde: hij liet Cross kansloos en trok de stand in sets gelijk: 2-2!

Set 5 en verder

Dit was de set waarin Humphries voor het eerst voor kwam te staan: beide heren wonnen hun eigen leg en braken elkaar. Humphries miste een setdart, waarna Cross hetzelfde deed. De jongeling pakte de leg en dus alsnog de voorsprong!

Set 6 opende Humphries met alweer een 180 en Cross wist niet wat hem overkwam. Cross moest aan de bak en zag dat Humphries wat zoekende werd. De wereldkampioen miste alleen te veel op zijn dubbels en kwam een paar keer goed weg. Beide heren scoorden wel goed: 2 triples per beurt was eerder regel dan uitzondering en Humphries miste zijn 1e matchdart.

Verrassing!

Cross moest uit om een 7e set af te dwingen en Humphries mocht opnieuw aanleggen. Matchdart 3 bleek genoeg en de sensatie was compleet!