Max maakt excuses aan Ricciardo: ‘Was niet mijn bedoeling’ (video)

30 juli 2017

ANP

Max Verstappen kwam zondag tijdens de GP van Hongarije op de Hungaroring in de 2de bocht al in botsing met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij dook te snel de binnenbocht in en blokkeerde. Hij kon zijn auto niet meer houden en knalde tegen z'n teamgenoot aan. Ricciardo kon daardoor niet meer verder.


Lees het hele wedstrijdverslag hier.

Max legde het uit tegenover de camera's van Ziggo. "De start was heel goed, maar Kimi remde heel vroeg in het midden van de baan, waardoor ik moest uitwijken. Bottas duwde mij naar buiten waardoor ik over het kunstgras moest en daarna kwam ik in de problemen."

Niet de bedoeling
Ricciardo reed inmiddels rechts naast hem, terwijl de bocht naar links ging en Max zette alles op alles om z'n plek te behouden. "Ik blokkeerde en toen ik kon ik niets meer doen", zei Max. "Toen kwam ik tegen mijn teamgenoot aan en dat is het laatste wat je wil. Excuses aan Dani. We hebben altijd een goede relatie gehad en het was niet mijn bedoeling om tegen hem aan te rijden."

Straf
Als gevolg kreeg Verstappen 10 seconden tijdstraf, want Ricciardo kon niet meer verder. Dat begreep hij ook wel. "Ik heb iemand aangeraakt en die kon niet verder, maar ik daar ga ik ook niet over."

Ook al had Verstappen de 10 seconden straf niet gehad, dan had hij nog niet gedacht dat hij iemand had kunnen inhalen. "Je kunt hier eigenlijk nauwelijks inhalen. Het is redelijk makkelijk om hier iemand achter je te houden."

Tevreden
Toch was Max al met al wel tevreden over de race. "Ik ben niet 5de geworden hoe ik wilde, maar het zat wel goed met de snelheid. Nu gaan we eerst nog even testen en dan ertussenuit met familie en vrienden."