'Carlos Sainz tekent bij Mercedes en ruilt met Lewis Hamilton van stoeltje'
Carlos Sainz © Getty Images

'Carlos Sainz tekent bij Mercedes en ruilt met Lewis Hamilton van stoeltje'

16:44, 12-04-2024 / Laatste Update: 16:44, 12-04-2024

Italiaanse media weten het zeker: Carlos Sainz rijdt volgend seizoen voor Mercedes. Nadat Lewis Hamilton verraste met een overstap naar Ferrari, werd duidelijk dat de Spanjaard zou vertrekken bij de Italiaanse renstal. Nu lijkt het een ruil te worden.

Corriere dello Sport kwam vrijdag met het nieuws dat Sainz een 1+1 deal heeft getekend bij Mercedes. Dit houdt in dat de Spanjaard na één seizoen zelf kan vertrekken bij de renstal of dat Mercedes er voor kiest om hem te laten gaan. Dan zou Andrea Kimi Antonelli zijn plek innemen.

Fernando Alonso

Donderdag werd duidelijk dat Fernando Alonso Aston Martin trouw blijft. Dit heeft gevolgen voor de rest van de stoeltjes in de Formule 1. "Als gevolg zal er een andere coureur in het Mercedes-zitje van Hamilton plaats moeten nemen in, die volgend jaar naar Ferrari zal gaan, en de betreffende coureur zou Sainz zijn, volgens bronnen", zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

Sainz was dit seizoen de snelste tijdens de race in Australië. De race daarvoor in Saoedi-Arabië moest de Spanjaard aan zich voorbij laten gaan vanwege een blindedarmontsteking. In alle races die Sainz wel meedeed was hij sneller dan Ferrari-collega Charles Leclerc.