'McLaren biedt dikke moneys voor Ricciardo'
i

ANP

'McLaren biedt dikke moneys voor Ricciardo'

Martijn Baars • 11:17, 21-06-2018 / Laatste Update: 08:59, 15-01-2024

Het is al een tijdje de vraag: blijft Daniel Ricciardo na dit seizoen bij Red Bull Racing of stapt ie over? En als ie gaat, waar gaat ie dan heen? Ferrari en Mercedes zouden wel interesse hebben in de vrolijke Australiër, maar daar komt met McLaren nu dus nog een team bij.

Sportief lijkt het aanbod van McLaren niet zo interessant, maar de grote zak geld die het team volgens het Duitse Bild wil betalen is dat zeker wel.

Opvolger Alonso

Volgens de Duitse krant wil McLaren 20 miljoen per jaar aan Ricciardo betalen als hij bij hun gaat rijden. Hij zou dan de opvolger zijn van Fernando Alonso die hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen stopt in de Formule 1.

Kapers op de kust

Toch lijkt de kans dat Ricciardo overstapt naar McLaren niet zo heel groot, want volgens Helmut Marko is er genoeg interesse voor de Aussie die ook gewoon bij Red Bull mag blijven: "Hij is op dit moment de koning van de Formule 1 markt. Mcaren verhoogt iedere week het bod en ook bij Mercedes zien ze hem graag komen."

Wie gaat eruit?

Als Ricciardo naar Mercedes gaat is dat waarschijnlijk slecht nieuws voor Valtteri Bottas, terwijl een overstap naar Ferrari waarschijnlijk de kop van Kimi Räikkönen kost. Een overstap naar McLaren zou trouwens ook niet zulk heel leuk nieuws zijn voor Stoffel Vandoorne, die graag de nummer 1 van dat team wil worden. Als ze 20 miljoen voor Ricciardo neertellen, lijkt het niet logisch dat de Australiër als nummer 2 gehaald wordt.