Mercedes wil hoe dan ook op Silverstone winnen: 'We gaan vol op de aanval'
i

AFP

Mercedes wil hoe dan ook op Silverstone winnen: 'We gaan vol op de aanval'

admin • 15:56, 08-07-2018 / Laatste Update: 09:01, 15-01-2024

Met Lewis Hamilton vanaf pole position op zijn thuisbaan in Silverstone, wil Mercedes zich na het mislukte weekend in Oostenrijk zich nu weer vol van voren laten zien. Om Ferrari op afstand te houden gaat Mercedes vol op de aanval volgens teambaas Toto Wolff.

“En dat kan betekenen dat we 2 verschillende strategieën gaan toepassen en proberen gewoon agressief te zijn. Lewis is ijzersterk op Silverstone als hij aan de leiding kan blijven. Maar als we bij de start of in de eerste ronde ingehaald worden, wordt het een stuk lastiger'', zei hij tegen Motorsport.com.

Blaren op de banden

Vorige week was de race in Oostenrijk meer een strijd wie het beste met zijn banden omging. Wolff verwacht dat het deze week iets minder om de banden gaat. "Onze auto houdt niet van hitte. Je zag het verschil al tussen VT3 en de kwalificatie, toen de baan 10 graden warmer was. Diezelfde omstandigheden worden in de race verwacht dus het wordt voor iedereen een lastige race. De longrun van Ferrari was niet spectaculair, ook zij hadden last van blaarvorming. Veel hangt af van waar je na de 1ste ronde rijdt. Als je meer moet aanvallen, neemt de slijtage toe. Alles is makkelijker als je aan kop rijdt.”