Silverstone blijft na lange onzekerheid toch op Formule 1-kalender
i

Getty Images

Silverstone blijft na lange onzekerheid toch op Formule 1-kalender

Bart van der Wijst • 17:21, 10-07-2019 / Laatste Update: 18:58, 12-12-2023

De kogel is eindelijk door de kerk: circuit Silverstone heeft het contract met de Formule 1 verlengd tot en met 2024. Lang was het onzeker of de Grand Prix van Groot-Brittannië op het iconische circuit zou blijven, maar woensdag bracht het Formula One Management (FOM) duidelijkheid.

Na aankomend weekeinde zou het contract van Silverstone aflopen bij de Formule 1. De race op Silverstone staat al sinds het ontstaan van de hoogste raceklasse op de kalender en werd sindsdien 51 keer verreden.

BREAKING: F1 to race at @SilverstoneUK for the next five years after contract extension until 2024 confirmed #F1 #BritishGP 🇬🇧 pic.twitter.com/G8OKF9HOeK

— Formula 1 (@F1) 10 juli 2019

Onzekere tijden

De circuiteigenaren van Silverstone wilden lange tijd niet aan de eisen voldoen van Liberty Media, dus was het onzeker of de Britse Grand Prix nog wel op het iconische circuit verreden zou worden de komende jaren. Gelukkig kwam Liberty Media, in de persoon van Chase Carey, met goed nieuws. "Dit is een historische fundering van onze sport", riep hij op een persconferentie.

Het oorspronkelijke contract van Silverstone zou eind 2019 aflopen als er geen nieuwe deal was gekomen.