Verstappen geniet met Norris in de simulator: 'Tot 4 uur 's nachts'
i

ANP

Verstappen geniet met Norris in de simulator: 'Tot 4 uur 's nachts'

admin • 18:07, 25-08-2019 / Laatste Update: 00:32, 06-01-2024

Zoals bekend is Max Verstappen een groot liefhebber van simracen, naast zijn werkzaamheden in de Formule 1. De Nederlander stapt ook na F1-races in de simulator. Voor hem is het een manier om te relaxen en te lachen, zegt hij tegen De Telegraaf.

Verstappen haalt een voorbeeld aan van een aantal weekenden geleden, na de GP in Hongarije. Samen met Lando Norris (McLaren) racete hij virtueel de nacht in nadat ze op de echte baan 2e en 9e werden. "Hij kwam pas laat huis, maar toen zijn we meteen online gegaan. Ik ging pas om 4 uur slapen. (...) Het is gewoon een relaxte bezigheid. En op die manier kon ik toch nog ergens een race winnen op die dag."

Op reis

Omdat Verstappen door het jaar heen veel op reis is, is 'simmen' niet altijd een optie: "Ik kan mijn simulator moeilijk meenemen op reis, toch? Ik vind het heel leuk om thuis te zijn en dan tot diep in de nacht te racen. Gewoon lachen en plezier hebben." De koploper in het kampioenschap, Lewis Hamilton, is voor zover bekend geen fan: "Ik zie hem niet zo snel in een simulator stappen als hij thuiskomt."