Luiten verdedigt titel in KLM Open

Luiten verdedigt titel in KLM Open

Harry Nijland • 13:17, 02-06-2014 / Laatste Update: 10:00, 13-12-2023

ROTTERDAM - Joost Luiten is in september van de partij in het KLM Open. ,,Als je een toernooi wint, dan word je geacht het jaar erop terug te komen om je titel te verdedigen'', zei de Bleiswijkse golfer maandag bij de presentatie van het deelnemersveld.

Luiten zegevierde vorig jaar op de Kennemer van Zandvoort na een bloedstollend gevecht met de Spanjaard Miguel Angel Jiménez. De veteraan op de Europese Tour heeft zijn deelname ook al toegezegd.

Het toernooi begint op donderdag 11 september, maar Luiten en Jiménez spelen op maandag 8 september al een 'challenge' over zes holes. Publiek heeft gratis toegang.

,,Het lag voor de hand dat Joost zou komen, hoewel zijn speelschema tegenwoordig ook wordt bepaald door grote toernooien in Amerika. Toch hebben veel mensen me de afgelopen weken gevraagd: Joost komt toch wel? Nou, hij zal er zijn'', aldus toernooidirecteur Daan Slooter.

Grote namen uit de wereldtop heeft hij nog niet kunnen vastleggen. ,,De beste golfers van de wereld willen in diezelfde periode in de FedEx Cup spelen op de Amerikaanse tour. Daar is heel veel geld te verdienen. We zullen pas op het laatste moment toppers kunnen binden.''

De Italiaan Matteo Manassero en de Zweeds Robert Karlsson hebben hun komst bevestigd. De 21-jarige Manassero was in 2010 op 17-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit van een toernooi van de Europese Tour.