Scott viert toppositie met zege in Colonial

Scott viert toppositie met zege in Colonial

Harry Nijland • 12:34, 26-05-2014 / Laatste Update: 10:04, 13-12-2023

FORTH WORTH - Golfer Adam Scott heeft zijn eerste week als aanvoerder van de wereldranglijst meteen gevierd met een toernooizege. De Australiër, die vorige week niemand minder dan Tiger Woods van de eerste positie stootte, was zondag (plaatselijke tijd) de beste in de Colonial Invitational, een toernooi uit de Amerikaanse PGA in Texas.

Scott vierde zijn 24e profzege via een play-off, waarin hij op de derde extra hole de Amerikaan Jason Dufner aftroefde met een birdie. De twee waren na de reguliere vier ronden allebei uitgekomen op 271 slagen, 9 onder par.

,,Ik speelde bepaald niet perfect deze week en maakte fouten'', zei Scott, ,,maar het is de manier waarop ik terugkwam en het afmaakte, waardoor ik zeker het gevoel heb dat ik hier speelde als een van de beste spelers ter wereld.'' De winnaar verdiende 845.000 euro met de winst.

Woods is herstellende van een rugoperatie en speelt al sinds april geen toernooien. Hij zakte op de maandag uitgebrachte mondiale ranking nog een plaats van 2 naar 3. De Zweed Henrik Stenson is de 14-voudige majorwinnaar gepasseerd. De Nederlander Joost Luiten klom twee posities naar de 44e plaats.