Alyson Annan verrast: tophockeyster Frédérique Matla niet opgeroepen voor Oranje

20 september 2019

BSR Agency

Oké dan! Frédérique Matla hoeft zich op 30 september niet te melden bij de trainingsgroep van de Oranje hockeyvrouwen. Coach Alyson Annan heeft verrassend besloten om de aanvalster van HC Den Bosch thuis te laten.


Matla maakte vorige maand nog deel uit van de ploeg die zich in België tot Europees kampioen kroonde en daarmee een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio 2020 veiligstelde. Toch is ze er de komende interlands niet bij. "We hebben Frédérique in een persoonlijk gesprek toegelicht dat wij haar de ruimte willen geven om de komende periode te werken aan een aantal punten die ze van ons heeft gekregen", lichtte Annan haar keuze toe. 

Wel in beeld, maar afwezig
Dat wil niet zeggen dat Matla volledig uit beeld is, meende Annan. "Ze blijft in beeld voor de trainingsgroep voor de Olympische Spelen in Tokio. De selectie blijft open, in december wordt de trainingsgroep voor de Olympische Spelen samengesteld."

Het passeren van Matla is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen. Bij Den Bosch maakt ze het ene na het andere doelpunt. Zo was de aanvalster dit kalenderjaar al goed voor 15 goals in 10 potjes. Hiermee is ze de meest productieve speelster van de hoofdklasse. Wellicht probeert Annan haar te triggeren om nog beter en talentvoller te worden?