Da's fraai: goal van Keetels telde eigenlijk niet, maar uitslag blijft wel staan
i

© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Da's fraai: goal van Keetels telde eigenlijk niet, maar uitslag blijft wel staan

admin • 18:50, 16-05-2017 / Laatste Update: 21:06, 07-01-2024

Da's lekker zeg voor Oranje-Rood... Oranje-aanvoerster Marloes Keetels scoorde zondag in het play-offduel voor HC Den Bosch (0-2 winst), maar wat blijkt nu: die goal telde eigenlijk niet. Dat meldt de KNHB dinsdag.

De beslissing van de scheidsrechters om de goal te tellen, was niet volgens de spelregels. Geen goal dus, maar de 0-2 uitslag blijft wel gewoon staan.

Eerste schot, telt dus niet

Want wat was er nu precies aan de hand: na het nemen van de 8e strafcorner werd de bal vanaf de kop van de cirkel door Paumen terug naar de aangeefster gespeeld. Dat was een pass en geen schot op goal. En de actie van Keetels was vervolgens het eerst schot op doel. En dat mag niet, want een schuifslag is een slag en mag daarom tijdens een strafcorner niet boven plankhoogte in het doel worden geknald als het gaat om het eerste schot.

Ongeldig 

De goal van Keetels had daarom afgekeurd moeten worden. Dat vond ook Oranje-Rood dat flink protesteerde. Toch telde de scheidsrechters de goal wel gewoon.

Videoscheids komt te laat...

En ja, bij Oranje-Rood zullen ze nu wel zeggen: had die videoscheidsrechters afgelopen weekend al ingezet. Dat gebeurt namelijk pas tijdens de finales van de play-offs in de hoofdklasse. Dat komt dus te laat voor de Eindhovense club. Tenzij ze zaterdag de return winnen voor een beslissende wedstrijd.