HC Rotterdam pakt wereldrecord: 1042 leden volgen training

HC Rotterdam pakt wereldrecord: 1042 leden volgen training

admin • 11:59, 28-05-2016 / Laatste Update: 14:43, 07-01-2024

Hockeyclub Rotterdam heeft het wereldrecord 'met zoveel mogelijk leden een training volgen' te pakken. De vereniging deed vrijdag een recordpoging. Minimaal 750 spelers moesten op de been worden gebracht om het oude record van de Rijswijksche Hockeyclub te verbreken. En dat lukte. "We hebben het verpulverd", aldus de Rotterdamse club.

De hockeyvereniging bracht 1042 deelnemers op de been. ,,De basis voor het nieuwe record ligt bij de jongste jeugd van HC Rotterdam. De gebruikelijke vrijdagmiddagtraining voor deze ruim zeshonderd jonge hockeyers was voor één keer samengevoegd en aangevuld met andere jeugdteams en enthousiaste ouders'', reageert een woordvoerder.

Guinness Book of Records

Doel van de recordpoging was om een plek te veroveren in het Guinness Book of Records en dat is de jeugdleden gelukt. Een notaris zag er de hulp van stewards op toe dat de recordpoging volgens de regels is verlopen.

De recordpoging vormt de officiële aftrap van het lustrumweekend van de club. HCR viert zijn 90-jarig bestaan.

Nieuw record #grootstetraining #guinnessbook 1042 deelnemers. @RTV_Rijnmond @hockey_nl @ABNAMROSport pic.twitter.com/DTSEGGsSyg

— HC Rotterdam (@HCRotterdam) 27 mei 2016