Hockey-supertalent Yibbi Jansen wil net zo goed worden als Maartje Paumen
i

Robert Sanders

Hockey-supertalent Yibbi Jansen wil net zo goed worden als Maartje Paumen

admin • 13:43, 04-05-2016 / Laatste Update: 18:33, 08-01-2024

1 keer mocht het 16-jarige hockeytalent Yibbi Jansen voor HC Den Bosch vanaf de kop van de cirkel aanleggen voor een strafcorner. De kans dat ze donderdag haar 2de mag pushen in de finale van de play-offs tegen Amsterdam lijkt niet groot, zegt ze in een interview tegen het Brabants Dagblad.

Nu moet ze Maartje Paumen en Ireen van den Assem nog laten spelen. Het talent uit Gemonde heeft gelukkig nog tijd zat, want het is pas haar 1ste finale. Vorig seizoen maakte Jansen, de dochter van tweevoudig olympisch kampioen Ronald Jansen, haar debuut op 15-jarige leeftijd door een kleine blessuregolf bij HC Den Bosch. De play-offs moest ze alleen toch missen. “Iedereen was toen weer fit en ik kwam net kijken. Dit seizoen is het anders. Ik heb alles gespeeld en ben nu onderdeel van het team”, aldus Jansen.

Spanning

Ze geeft ook toe dat er voor de wedstrijden tegen Laren in de halve finale toch wat spanning was. “Ik was een beetje zenuwachtig. Thuis zat ook heel het stadion vol en dan voel je toch druk. Maar zodra ik aan het hockeyen was, viel die spanning helemaal weg.”

2 keer kampioen

Op zaterdag speelt ze ook nog voor de A1 van HC Den Bosch, maar nu de play-offs in volle gang zijn focust Jansen zich volledig op het 1ste team. “De finale is nu het belangrijkst. Daarna sluit ik weer aan bij het andere team. Met de A1 zijn we ook nog in de race voor de play-offs. Ja, het zou kunnen dat ik dus 2 keer kampioen word”, lacht ze.

Speerpunt

In het jeugdteam kan ze voorlopig ook flink sleutelen aan haar strafcorner. “Er gaan zeker wel een paar ballen in tijdens wedstrijden.” Zo af en toe neemt ze ook een paar strafcorners samen met Paumen. “Ik kan nog een hoop van haar leren. Mentaal, want ze scoort altijd op de belangrijke momenten, maar ook qua techniek.” Uiteindelijk wil Jansen dan ook het stickje van de topscorer aller tijden van de hoofdklasse overnemen. “Ja, dat is inderdaad een speerpunt voor mij.”