Noord-Koreaanse praktijken bij HC Tilburg na rode kaart aanvoerder
i

BSR Agency

Noord-Koreaanse praktijken bij HC Tilburg na rode kaart aanvoerder

admin • 00:58, 05-10-2019 / Laatste Update: 19:32, 05-01-2024

Bij HC Tilburg is het de afgelopen week crisis geweest. Aanleiding: de rode kaart die aanvoerder Jip Krens afgelopen week pakte in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Hurley. De aanvoerder is door de club op bizarre wijze gestraft.

Eerst de straf van de bond: Krens heeft namelijk terecht rood gekregen. In de pot tegen Hurley gaf hij in de laatste minuut een kopstoot aan zijn tegenstander. Daarvoor kreeg hij 4 wedstrijden schorsing. Fair enough. Maar de club wil ook graag een signaal afgeven. Daarom moet Krens zijn aanvoerdersband afstaan. Maar dat is niet alles.

Volgens de club is het een goede straf om de gewezen aanvoerder jeugdteams te laten trainen. Bij het bestuur zien ze het dus als straf om als speler van Heren 1 training te moeten geven aan een jeugdteam. Wat voor signaal geef je daar dan mee af...?

Mond dicht!

Volgens Hockey.nl wilde Krens zelf niet geheimzinnig doen over de straf die hem door zijn club is opgelegd, maar dat mocht absoluut niet. HC Tilburg heeft de speler de mond gesnoerd. Hij mocht niet reageren tegenover de pers. Waarvan kennen we dat ook alweer, dat mensen alleen leuke dingen over hun land mogen zeggen of hun mond moeten houden...?