Volleybalsters veel te sterk voor 'gevreesd' België
i

Ronald Hoogendoorn

Volleybalsters veel te sterk voor 'gevreesd' België

admin • 23:41, 23-08-2017 / Laatste Update: 14:49, 12-12-2023

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben een belangrijke stap gezet op weg naar deelname aan het WK van volgend jaar in Japan. In het Topsportcentrum in Rotterdam was het team van bondscoach Jamie Morrison in een kwalificatiewedstrijd tegen België met 3-0 te sterk. Oranje kwam, op een fase in het slot van de 3de set na, geen enkel moment in de problemen: 25-18, 25-18 en 25-22.

Nog 3 wedstrijden

Nederland had dinsdag in de openingswedstrijd Griekenland al met 3-0 aan de kant gezet. De komende dagen volgen nog wedstrijden tegen Tsjechië (donderdag), Slovenië (zaterdag) en Bulgarije (zondag). De beste 2 landen plaatsen zich voor het WK. Nederland is op het extra kwalificatietoernooi aangewezen, omdat het zich begin juni tijdens het eerste kwalificatietoernooi in de beslissende wedstrijd liet verrassen door Azerbeidzjan.

Makkie

Van de 5 tegenstanders op het kwalificatietoernooi had Oranje vooraf de meeste vrees voor België. Het verschil tussen de nummers 8 en 13 van de wereld was echter groot. Bulgarije is 17de, Tsjechië staat 23e. Griekenland en Slovenië spelen een bijrol in het vrouwenvolleybal.