Paumen bezorgt Den Bosch 30e (!) overwinning op rij

Ruud Voest

admin • 21:48, 26-03-2017 / Laatste Update: 09:21, 15-01-2024

Het ging niet vanzelf, maar de vrouwen van Den Bosch hebben zondag met 2-1 van HDM gewonnen. Een strafcornerdoelpunt van Maartje Paumen was beslissend.

Uitblinkster Lidewij Welten bracht de Bossche hockeysters halverwege de eerste helft met een backhand, die houdbaar leek, op voorsprong. De ploeg speelde niet goed, maar gaf weinig kansen weg. De gelijkmaker van Pien Dicke, na ruim tien minuten in de tweede helft, was dan ook verrassend.

Tandje erbij

Het was duidelijk te merken dat Den Bosch meteen een tandje bijschakelde. Niet veel later kreeg het een strafcorner die door specialiste Maartje Paumen werd benut. De voorsprong kwam daarna nooit meer in gevaar.

30e winst op rij

Het was de dertigste overwinning op rij van de vrouwen van HC Den Bosch tegen HDM: de langste reeks ooit in de hoofdklassehistorie. Den Bosch heeft, met 6 wedstrijden te spelen, nog 1 punt nodig om officieel zeker te zijn van een plek in de playoffs.