De Voogd vertrekt bij Oranje-Rood en gaat in België hockeyen

31 januari 2019

Bob de Voogd

Aanvaller Bob de Voogd (30)  van Oranje-Rood vertrekt komende zomer na 12 seizoenen bij de Eindhovense hockeyclub. De Helmonder heeft een contract voor 2 seizoenen getekend bij de Belgische club Braxgata uit Boom.


De Oranje-international vindt de tijd na 15 jaar hoofdklasse (12 jaar Oranje-Rood en 3 jaar HC Den Bosch) rijp voor iets anders. ,,Ik denk dat het voor mezelf goed is om een keer ergens anders te spelen; een nieuwe omgeving, nieuwe teamgenoten, nieuwe tegenstanders, een nieuwe impuls. En ik zie het ook als een uitdaging om mezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen. Er wordt straks ook wel wat verwacht van mij. Als aanvaller hoop ik me verder te ontwikkelen tegen de stugge Belgische defensies. En ik wil mijn ervaring overbrengen op de jonge talenten van de ploeg.”

De Voogd benadrukte donderdagochtend dat hij zeker niet gaat afbouwen ,,Ik zie mijn overgang ook niet als een stap terug al zullen de meningen daarover verschillen. De Nederlandse hockeycompetitie staat weliswaar hoger aangeschreven, maar ik zie de Belgische competitie zeker als de tweede beste van de wereld. De top van België doet ook niet meer onder voor de top van Nederland. Kijk, ik ben nu 30 jaar. Als ik ooit nog eens over de grens wil spelen moet ik het nu doen. Voor mij is komende zomer het meest geschikte moment”, aldus De Voogd.
Olympische Spelen
De Helmonder is niet bang dat hij zijn selectie voor het Nederlands team én daarmee de Olympische Spelen van 2020 op het spel zet. ,,Het is heel simpel. Je moet voor een plek in Oranje gewoon presteren; of je nu bij Braxgata speelt of Oranje-Rood. Als ik zou denken dat ik het Nederlands team op het spel zou zetten met deze keuze had ik het niet gedaan", stelt De Voogd die in Boom wordt herenigd met collega-international Sander Baart.

De afgelopen jaren heeft De Voogd er vaker aan gedacht om het avontuur over de grens op te zoeken. ,,Voor de fusie tussen Oranje Zwart en EMHC heb ik ook met enkele clubs gesproken. Uiteindelijk vond ik het toch ook heel mooi om met Oranje-Rood een nieuwe start te maken.  Wel heb ik toen in mijn nieuwe contract een clausule laten opnemen dat ik zou kunnen overstappen naar een buitenlandse club. Ik zou sowieso nooit voor een andere Nederlandse club willen spelen.”

De Voogd heeft het nieuws bewust in de winterstop naar buiten gebracht. ,,Als in maart de competitie wordt hervat, moet alles weer op de sport gericht zijn. Er wachten ons enkele mooie maanden met Oranje-Rood . We spelen in april de Euro Hockey League in Eindhoven en natuurlijk gaan we voor plaatsing voor de play-offs. Ik hoop straks met twee hoofdprijzen door de voordeur te kunnen vertrekken.”