Michael Korrel pakt eerste WK-medaille ooit: 'Hier doe je het allemaal voor'
i

EPA

Michael Korrel pakt eerste WK-medaille ooit: 'Hier doe je het allemaal voor'

Robert Hüsken • 18:35, 30-08-2019 / Laatste Update: 11:09, 07-01-2024

Judoka Michael Korrel won vrijdag in Tokio zijn eerste WK-medaille ooit. In de strijd om het brons versloeg de judoka in de klasse tot 100 kilogram de wereldkampioen van een jaar geleden.

Korrel tegen het AD: ,,Eerst een scherpe pot tegen een Oostenrijkse jongen die gewoon goed is. Dat ging goed. De volgende potten hoorde ik ook te winnen, dat deed ik ook goed. Daarna kwam de kwartfinale tegen iemand uit Azerbeidzjan van wie ik al eens gewonnen en verloren heb. Daar liet ik het een beetje lopen, het glipte uit handen en ik moest resetten voor de herkansing tegen een bekende van wie ik nog nooit gewonnen had. (De nummer 1 van de wereldranglijst, Varlam Liparteliani, red.) Maar ik won wel van hem.”

En toen tegen de wereldkampioen

,,Toen kwam de wereldkampioen van vorig jaar. Die een zware halve finale had gehad. Dit is mijn kans, dacht ik. Ik weet precies wat ik moet doen. En, nou ja, hier zit ik dan met een medaille.” Een kort lachje: ,,Ja uiteindelijk is het simpel, hè?”

'Hier doe je het voor'

En nu smaakt het naar meer, zegt de judoka. Die in eerste instantie overdonderd werd door alles wat op hem afkwam na zijn winst van het brons. ,,Dan komt er van alles langs: volledige euforie, allerlei aandacht van mensen, felicitaties, emoties, noem maar op. Dat is toch even wat anders dan wat je bij andere toernooien meemaakt. Maar het is ook iets waar je heel hard voor werkt. Het is een bevestiging naar mezelf dat ik dit kan. Hier doe je het voor.”