Polling gefrustreerd na nederlaag op EK: 'Zij doet geen zak'
i

Kim Polling (EPA)

Polling gefrustreerd na nederlaag op EK: 'Zij doet geen zak'

admin • 16:07, 23-06-2019 / Laatste Update: 20:09, 12-12-2023

Kim Polling liet na haar nederlaag in de 2e ronde op de EK judo tegen de Zweedse Anna Bernholm haar frustraties de vrije loop. ,,Zij doet geen zak maar kan wel van een goede judoka winnen”, stelde ze.

Polling (-70 kg) vond dat Bernholm een 3e straf verdiende. ,,Maar die geven ze de laatste tijd niet vaak meer”, mopperde ze. ,,Dat weet ik, dus dan moet ik geduld hebben. Maar dat is niet mijn sterkste kant. Ik zal dat toch moeten leren. Want dit soort judoka’s kom je steeds vaker tegen. Ze worden namelijk niet meer bestraft. Zij kunnen 5 minuten geen zak doen en toch winnen. Dat is niet eerlijk, maar er zijn zo veel dingen niet eerlijk. Hier moet ik aan werken.”

Werken aan geduld

Polling stond lang aan de kant met een hernia. De 4-voudig Europees kampioene was benieuwd waar ze zou staan in Minsk, waar de EK tijdens de Europese Spelen worden gehouden. ,,Maar met het judo zat het wel goed, dat zag je ook aan mijn 1e wedstrijd”, doelde ze op haar zege op de Duitse Laura Vargas Koch. ,,Tegen Bernholm had ik geen onnodig risico moeten nemen. Mijn rug is weer goed, nu moet ik aan mijn geduld werken”, concludeerde Polling nadat ze in een houdgreep was genomen.