Polling wint weer goud op EK judo

admin • 21:06, 26-06-2015 / Laatste Update: 08:32, 13-12-2023

Judoka Kim Polling heeft vrijdag op het Europees kampioenschap tijdens de Europese Spelen in Bakoe voor de derde keer op rij goud gewonnen in de klasse tot 70 kilogram. De 24-jarige judoka won in de finale op ippon van de Duitse Laura Vargas Koch.

Vorig jaar had ze in de EK-finale binnen acht seconden ook al van haar gewonnen. In 2013 versloeg ze in Montpellier landgenote Linda Bolder.

Dit jaar was de partij tegen Vargas Koch na 1.34 minuten voorbij. De Duitse had al een straf gekregen toen Polling haar in de houdgreep nam. Door die twintig seconden vol te houden won ze op ippon.

Polling won in de halve finale eerder op de dag van de Duitse Szaundra Diedrich. Na eerst al een waza-ari te hebben gescoord, besliste Polling het duel kort daarna met een vol punt (ippon).

De overwinning van Polling is opmerkelijk, omdat de judoka uit het Groningse Zevenhuizen een zwaar seizoen achter de rug heeft waarin ze zelfs bijna aan stoppen dacht. Op het afgelopen WK in Rusland eindigde ze in augustus niet op het podium. Sinds maart heeft ze de training hervat en vorige maand won ze de World Masters in Rabat als opmaat naar het Europese succes in Azerbeidzjan.