Van den Berg droomt van finale: 'Er is veel potentie'
i

ANP

Van den Berg droomt van finale: 'Er is veel potentie'

Martijn Baars • 10:48, 06-08-2016 / Laatste Update: 18:06, 07-01-2024

De Nederlandse equipe van het handboogschieten probeert vanavond (Nederlandse tijd) het podium te halen. Sjef van den Berg schiet op zijn eerste Olympische Spelen, maar liet vrijdag zien kans te hebben op een medaille. Hij werd bij de ranking 4e en dat ondanks ziekte.

Bij de NOS geeft Van den Berg aan niet helemaal fit aan het toernooi begonnen te zijn. ,,Ik ben ziek geweest de afgelopen dagen. Ik hield geen eten meer binnen en vooral in mijn energie merkte ik dat. Ook tijdens het schieten had ik last van energie- en concentratieverlies. Dat ik dan nog 4e wordt, is heel hoopgevend."

Wereldrecord

De Nederlander zag Zuid-Korea, zoals wel vaker, uitblinken. Sterker nog: Kim scoorde voor het eerst boven de 699 punten (700) en zette daarmee nog voor de openingsceremonie voorbij was, het eerste nieuwe wereldrecord neer. Als Nederland Spanje in de eerste ronde verslaat, wachten de Zuid-Koreanen in de kwartfinale.

Samen met Rick van der Ven en Mitch Dielemans speelt Van den Berg ook het landentoernooi in Rio. ,,Je ziet gewoon dat er potentie is in het handboogschieten in Nederland. Ik kijk erg uit naar de finale."

[rio_game]