Breuk in arm kost Dumoulin mogelijk Olympische Spelen
i

ANP

Breuk in arm kost Dumoulin mogelijk Olympische Spelen

Martijn Baars • 21:29, 22-07-2016 / Laatste Update: 01:05, 06-01-2024

Tom Dumoulin heeft een breukje in zijn spaakbeen overgehouden aan de val tijdens de 19e etappe van de Tour de France. De Nederlandse renner ging hard onderuit en bleek na scans zijn arm te hebben gebroken. Wat dat betekent voor zijn aanwezigheid op de Olympische tijdrit, is nog niet duidelijk. Mogelijk kan hij em niet rijden, maar misschien ook weer wel.

Gips zal sowieso moeten, maar misschien kan de Limburger met een brace om zijn arm alsnog op zijn fiets klimmen in Brazilië. De tijdrit is over 19 dagen, dus de tijd gaat dringen.

,,Er is een breukje in het bot van zijn pols geconstateerd, die niet doorloopt naar het gewricht. Het is een gunstige breuk. Met een beetje geluk kan Tom nog deelnemen aan de Spelen'', zei de ploegarts van Giant-Alpecin bij de NOS. Volgens de arts heeft de breuk normaal gesproken 25 dagen herstel nodig. De olympische wegrace is over vijftien dagen, de tijdrit vier dagen later. ,,We gaan ons best doen, zonder risico te nemen.''

Favoriet

Dumoulin was dé topfavoriet voor de gouden medaille op de tijdrit in Brazilië. De renner van Giant-Alpecin won in de Tour de eerste tijdrit en moest bij de tweede tijdrit alleen Chris Froome voor zich laten.

De harde val gebeurde op zo'n 60 kilometer van de streep. Wat er precies aan de hand was, is uit beelden niet helemaal duidelijk. Dat het meteen mis was, was wel duidelijk.

Daarnaast won Dumoulin ook een 'gewone' etappe in de Ronde van Frankrijk.