CAS begint zaak tegen dopingcurler Alexander Kroesjelnitski
i

EPA

CAS begint zaak tegen dopingcurler Alexander Kroesjelnitski

admin • 10:17, 19-02-2018 / Laatste Update: 20:28, 08-01-2024

Het is zo ver, we hebben een échte dopingzaak te pakken op de Spelen. En met wat voor sporter anders dan een Rus? (Mogen wij dat zeggen...?). Alexander Kroesjelnitski is betrapt op het gebruik van Meldonium.

Zondag werd het al gemeld door een Russische website, maar nu gaat het CAS ook echt aan het werk. Na de positieve test van de A-staal wordt maandag de B-staal getest.

Meldonium

Het CAS heeft voor de Olympische Spelen een commissie voor spoedzaken (ad hoc) opgezet in Pyeongchang. Die zal zich over de zaak buigen. Een termijn is nog niet bekendgemaakt. Het door Kroesjelnitski gebruikte Meldonium staat sinds 1 januari 2016 op de verboden lijst, waarna meer dan 150 Russische atleten, onder wie tennisster Maria Sjarapova, werden betrapt.

Medaille inleveren

Mocht het kloppen dan kan het OAR-team de bronzen plak inleveren. Ook dreigt de kans dat de Russische ploeg op de sluitingsceremonie alsnog onder de eigen vlag het stadion mag betreden in gevaar te komen. De curlingfederatie van Rusland heeft een 'noodcommissie' opgezet om de dopingzaak te onderzoeken, zo liet de voorzitter Dmitri Svisjtsjev weten.