Definitief: Springruiter Jeroen Dubbeldam draagt de Nederlandse vlag
i

ANP

Definitief: Springruiter Jeroen Dubbeldam draagt de Nederlandse vlag

Robert Hüsken • 18:33, 04-08-2016 / Laatste Update: 14:08, 05-01-2024

Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief. Springruiter Jeroen Dubbeldam zal zaterdag de vlag dragen namens de Nederlandse olympische ploeg. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks zojuist bekendgemaakt in Rio de Janeiro. Het is een grote eer om de vlag te mogen dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarom is zo'n keuze niet random gemaakt.

Na 16 jaar weer goud?

Jeroen Dubbeldam won in 2000 al olympisch goud in Sydney. Nu, 16 jaar later, gaat hij opnieuw voor een gouden medaille met zijn paard SFN Zenith. Eigenlijk voor 2 gouden medailles. Met de Nederlandse springequipe én individueel. Dubbeldam is de regerend Europees én wereldkampioen. De ruiter uit Weerselo heeft een enorme staat van dienst en is vandaag in het vliegtuig gestapt naar Rio de Janeiro. De rest van het springteam vliegt pas maandag naar Brazilië, omdat 2 ruiters zondag nog mee willen doen aan een lucratieve wedstrijd in Valkenswaard.

Reactie Dubbeldam

Dubbeldam vertelt trots tegen paardensportbond KNHS: “Ik vind het een enorme eer dat ik TeamNL op deze manier mag vertegenwoordigen. Ik ben er trots op dat ik namens 242 sporters met onze vlag mag lopen. Het is daarbij ook geweldig voor de Nederlandse paardensport, maar op de Spelen sta je voor je hele land, het gehele TeamNL. Toen Maurits Hendriks mij eerder deze week vroeg vond ik dat echt heel bijzonder. Het viel trouwens nog niet mee om alle voorbereidingen te treffen om weg te komen, want het mocht absoluut niet bekend worden en ik heb er wel mijn reisschema voor om moeten aanpassen.”

Lees hier een portret van de Nederlandse springruiters én hoe de paarden naar Rio gaan!

[rio_game]