Dubbeldam, Smolders én Van der Vleuten door naar finaleronde
i

ANP

Dubbeldam, Smolders én Van der Vleuten door naar finaleronde

admin • 18:49, 19-08-2016 / Laatste Update: 12:38, 12-12-2023

Springruiters Jeroen Dubbeldam, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten hebben zich geplaatst voor de finaleronde, waarin wordt gestreden om de medailles. Ze horen bij de beste 20 ruiters, uit een groep van 35.

Dubbeldam maakte met paard Zenith geen fouten en wist dus meteen dat hij zich kon gaan opmaken voor de medaillestrijd. Tegenover de NOS zei hij 'blij te zijn dat het harde werk nu wordt beloond.' Dubbeldam is bezig aan zijn tweede Spelen. In 2000 werd hij nog olympisch kampioen in Sydney.

Smolders

Harrie Smolders en zijn paard Emerald kregen bij de eerste hindernis strafpunten (4) omdat er een balk afviel, maar daar bleef het bij. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de combinatie om zich bij de beste 20 ruiters te scharen.

Van Vleuten

Ook Maikel van Vleuten wist met Verdi een plekje te bemachtigen. De hele race liep goed, maar bij de laatste hindernis ging het mis. Verdi raakte met zijn achterbenen de bovenste balk, die naar beneden viel. Ondanks de 4 strafpunten, mag ook Van Vleuten zich opmaken voor de finaleronde.