Fans van paardensport moeten extra hard juichen in Rio

Fans van paardensport moeten extra hard juichen in Rio

admin • 23:53, 02-08-2016 / Laatste Update: 19:13, 05-01-2024

Fans van paardensport worden aangespoord om tijdens de Olympische Spelen in Rio hun passie te tonen voor de sport. Niet toevallig houdt het Internationaal Olympisch Comité tijdens de Spelen in Rio een onderzoek naar de beleving en betrokkenheid bij deze sport.

Dit doet het IOC door de geschreven, uitgezonden en online uitingen in de paardensport te onderzoeken. Verder zal de betrokkenheid op social media worden onderzocht. Uit het onderzoek moet blijken of de paardensport als olympische discipline mensen wereldwijd voldoende aanspreekt.

Oproep

De Britse hippische bond  en de internationale paardensportfederatie (FEI) hebben online campagnes gelanceerd, genaamd Join the Journey en Two Hearts. De organisaties doen een oproep aan de fans om zich uit te spreken over de Olympische Spelen door onder meer het gebruik van de hashtags #TwoHearts, #JoinTheJourney en #Equestrian. ,,Of je nou toeschouwer, vrijwilliger, wedstrijdruiter, recreatieruiter of gewoon een liefhebber van de sport bent, wij willen weten hoe jij Rio 2016 volgt'', aldus een woordvoerder van British Eventing op de site Horse and Hound.

Populair

Een woordvoerder van British Dressage zegt: ,,Deel uitmaken van de Olympische Spelen is essentieel voor de paardensport. Het is onze kans om onze sport te demonstreren aan de hele wereld. We moeten samenwerken om te laten zien hoe populair springen, dressuur en eventing zijn, dus roep iedereen die van paarden houdt op om de campagnes te steunen en de uitzendingen van de paardensport op de Spelen te bekijken.''