Guidetti: 'Oranje nog nooit zo goed gezien'

Guidetti: 'Oranje nog nooit zo goed gezien'

Martijn Baars • 01:08, 09-08-2016 / Laatste Update: 14:18, 12-12-2023

Ondanks de nederlaag van de Nederlandse volleybalsters tegen de Verenigde Staten, stapte Giovanni Guidetti maandag met een lach van het veld in de Maracanãzinho Arena.

Nederland was dicht bij een sensationele zege tegen de nummer één van de wereld, maar verloor uiteindelijk in 5 sets. ,,In de 1e set speelden we geweldig. Zo goed heb ik ons, sinds ik bondscoach ben, nog niet gezien", aldus de Italiaanse coach.

Blessure Balkestein

Het spel geeft Guidetti vertrouwen voor het vervolg van het toernooi. ,,We kunnen concurreren met iedereen, we hebben het vandaag laten zien." Volgens de trainer speelde het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Maret Balkestein-Grothues een grote rol. Op dat moment leidde Oranje in sets met 2-1. ,,Maret speelde geweldig. Het was een schok voor de andere speelsters."

'Niet te hoog vliegen'

De Nederlandse volleybalsters werden met complimenten overladen. Lonneke Sloetjes wilde niet te lang bij de wedstrijd, die Oranje met 3-2 verloor, stilstaan. ,,We moeten niet te hoog gaan vliegen nu. We hebben nog niets tastbaars'', zei de diagonaalspeelster, die 21 punten voor haar rekening nam tegen de Verenigde Staten.

Doelstelling

Nederland had zaterdag al China, de nummer 3 van de wereld, verslagen. Tegen de wereldranglijstaanvoerder leek een zege maandag ook aanstaande, maar Oranje verspeelde een voorsprong van 2-1 in sets. Sloetjes: ,,We konden het net niet lang genoeg volhouden om het af te maken. Dat is jammer. Maar onze eerste doelstelling is de groep doorkomen.''