IOC schorst Braziliaan Nuzman na arrestatie voor corruptie en omkoping
i

REUTERS

IOC schorst Braziliaan Nuzman na arrestatie voor corruptie en omkoping

Trevor Wagener • 18:31, 06-10-2017 / Laatste Update: 12:26, 05-01-2024

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Carlos Arthur Nuzman voorlopig geschorst. De organisatie kwam op dat besluit na zijn arrestatie van donderdag. Nuzman was van de baas van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

De 75-jarige Braziliaan wordt verdacht van omkoping en corruptie. Nuzman zou in 2009 een dubieuze rol hebben gespeeld bij het binnenhalen van de Olympische Spelen voor Rio. Daarbij zouden leden van het IOC zijn omgekocht.

Het Braziliaanse olympisch comité is door het IOC ook voorlopig geschorst en alle IOC-betalingen aan het comité staan tot nader order in de wachtstand.

Boeffies

Nuzman is al jarenlang een prominent figuur in de Braziliaanse sport. Eerst als volleyballer, later als voorzitter van de nationale volleybalbond en sinds 1995 als hoogste baas van het olympisch comité in zijn land. Met Nuzman werd ook Leonardo Gryner donderdag aangehouden. Hij is de voormalige directeur van het Braziliaans olympisch comité.

Breaking news: IOC suspends Carlos Nuzman + Brazil Olympic committee after his arrest on suspicion of paying bribes for Rio 2016 votes

— Martyn Ziegler (@martynziegler) 6 oktober 2017