Kristofferston faalt ook, verrassende Myhrer pakt het goud
i

AFP

Kristofferston faalt ook, verrassende Myhrer pakt het goud

admin • 08:08, 22-02-2018 / Laatste Update: 09:39, 07-01-2024

André Myhrer ging er verrassend met het goud vandoor op de slalom. De Zweedse slalomspecialist ging als een na laatste naar beneden in de 2e run en zette de snelste tijd neer. De Noor Henrik Kristofferson ging de fout in en hij was de enige die Myhrer nog van het goud kon afhouden.

Ook de Zwitser Ramon Zenhäusern zorgde voor een verrassing door het zilver te pakken. Brons was er voor de Oostenrijker Michael Matt. De 35-jarige Myhrer won al brons op de Spelen van Vancouver in 2010 op het onderdeel slalom en hij won ook de wereldbeker op dat onderdeel, in het seizoen 2011-2012. In Pyeongchang heeft hij nu zijn mooiste medaille gepakt.

Hirscher

De grote topfavoriet voor de titel op het onderdeel schitterde in de finale in afwezigheid. Door het missen van een poortje kon Marcel Hirscher de finale in de 1e run al op z'n buik schrijven en daarmee dus ook zijn 3e gouden plak deze Spelen. Daarmee kwam Kristoffersen in de perfecte positie om het goud op te eisen. Toch maakte ook de Noor een fout in de 2e run.