Loodzware loting beachvolleyballers Rio

Loodzware loting beachvolleyballers Rio

admin • 00:15, 10-07-2016 / Laatste Update: 06:04, 08-01-2024

De vier Nederlandse beachvolleybalteams die meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro weten wie hun tegenstanders worden in de poulefase.

Als groepshoofden ontlopen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst en Marleen van Iersel/Madelein Meppelink hoger geplaatste teams. Het ongeplaatste koppel Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel werd zaterdagavond bij de loting in Gstaad ingedeeld met zeer sterke tegenstanders.

Brouwer en Meeuwsen zijn volgende maand op de Copacabana als tweede geplaatst en spelen in hun groep tegen de Polen Bartosz Losiak en Piotr Kantor (nummer elf van de wereld) en het Duitse topduo Markus Böckermann en Lars Flüggen (vijftiende van de wereld). Het vierde team in hun poule B moet zich nog plaatsen tijden het laatste kwalificatietoernooi dat nog bezig is.

Nummerdor en Varenhorst treffen in Brazilië de Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov (nummer negen van de wereld), de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel (veertiende in de wereld) en de ongeplaatste Chileense broers Esteban en Marco Grimalt.

Van Iersel en Meppelink werden als groepshoofd ingedeeld in poule F met het sterke Australische duo Louise Bawden en Taliqua Clancy dat als zevende is geplaatst in Rio. De andere opponenten komen uit Venezuela (Rebecca Pazo Perez en Norisbeth Isais Agudo) en Costa Rica (Karen Cope Charles en Nathalia Alfaro).

Loodzware opgave

Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel, die zich in juni wisten te kwalificeren door winst in de Continental Cup, staan voor een loodzware opgave. Ze krijgen de Canadese groepshoofden Sarah Pavan en Heather Bansley als sterkste tegenstanders. Het Canadese duo staat vijfde op de wereldranglijst. Ze moeten het bovendien opnemen tegen het sterke Duitse koppel Karla Borger en Britta Büthe (nummer acht van de wereld) en het Zwitserse duo Joana Heidrich en Nadine Zumkehr (veertiende op de ranking).

De beste twee teams uit elke poule plus de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales.