Meppelink en Van Iersel bereiden zich met Amerikanen voor op Rio

Meppelink en Van Iersel bereiden zich met Amerikanen voor op Rio

admin • 19:18, 22-06-2016 / Laatste Update: 20:35, 12-12-2023

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel kiezen in de laatste periode voor de Olympische Spelen van Rio voor een ongewone voorbereiding.

Ze laten eind volgende maand de Klagenfurt Majors, het toernooi waar bijna de hele wereldtop aan meedoet, schieten en reizen vervroegd naar Brazilië. Daar zullen ze in de buurt van São Paolo trainen en spelen tegen een Amerikaans mannenteam, dat speciaal voor en op kosten van de Nederlandse vrouwen naar Brazilië komt.

Auditie

,,We hebben eerder dit jaar tijdens een trainingskamp in Los Angeles een soort auditie gedaan,'' vertelt Meppelink. ,,De mannen die we hebben uitgekozen, zijn een goede partij voor ons.''

Met de mannen

Er worden in die week een paar officiële wedstrijden tegen het mannenteam gespeeld, met scheidsrechters en met publiek. De Amerikanen zullen de speelstijl van de tegenstanders die Meppelink en Van Iersel in Rio in eerste ronde krijgen, proberen na te bootsen. De olympische loting is over twee weken. Meppelink (26) en Van Iersel (28) staan zesde op de wereldranglijst en beschouwen zichzelf als medaillekandidaten.