Nederlandse paarden doen wat Nederlandse ruiters niet lukten: medailles pakken
i

ANP

Nederlandse paarden doen wat Nederlandse ruiters niet lukten: medailles pakken

Martijn Baars • 15:06, 21-08-2016 / Laatste Update: 12:20, 05-01-2024

Op de dressuur stond Nederland al vroeg 1-0 achter vanwege de opgave van Adelinde Cornelissen en op het springtoernooi stelden de Oranje-ruiters teleur. Geen enkele medaille op het olympische paardensporttoernooi. Maar toch kleurt Rio een beetje oranje, want paarden die in ons land of door Nederlanders gefokt zijn, pakten wel massaal medailles.

Big Star, Voyeur, Taloubet Z, Emerald, Cosmo, Valegro, Nip Tuck, Verdades en Bart L. Dat zijn de namen van de paarden die 'ons Nederlanders' toch een beetje trots kunnen maken. Ook al haalden ze medailles voor andere ruiters. Paardensportmagazine De Hoefslag zette de prestaties op een rijtje.

Gouden Brit

Big Star zorgde voor de gouden plak voor de Brit Nick Skelton bij het springen. Bij de landenwedstrijd pakt Duitsland, dankzij Taloubet Z brons.

'Nederlands' podium bij dressuur

Bij de dressuur was het podium compleet 'Nederlands'. Duitsland, winnaar van het goud, dankte voor de topprestatie onder meer het Nederlandse paard Cosmo. De zilveren Engelsen hadden Nip Tuck en Valegro in de gelederen. De bronzen Amerikanen reden onder meer op Verdades.