Bondscoach dressuurteam niet naar Rio wegens behandeling kanker
i

ANP

Bondscoach dressuurteam niet naar Rio wegens behandeling kanker

Bart van der Wijst • 14:00, 02-06-2016 / Laatste Update: 19:27, 12-12-2023

Johan Rockx vervangt Wim Ernes als bondscoach bij de Nederlandse dressuurequipe op de Olympische Spelen in Rio. Dat maakte de paardensportbond KNHS donderdag bekend. Ernes, die onlangs aan een tumor werd behandeld, is niet fit genoeg om de ruiters van een optimale begeleiding te voorzien. De voorbereidingen en observatie worden vanaf heden overgenomen door Rockx.

Johan Rockx wordt in zijn functie als bondscoach wél geadviseerd door Wim Ernes. Daarnaast krijgt hij ondersteuning van het overig technisch KNHS-kader. De Nederlandse dressuurruiters gaan zich in de aanloop naar Rio vooral in de kijker rijden tijdens het CHIO Rotterdam en het NK Dressuur in Ermelo.

Ruiters in Rio

Sinds Indoor Brabant in maart van dit jaar is Johan Rockx al de rechterhand van Wim Ernes. Welke ruiters meegaan naar Rio is nog niet precies bekend. Maar Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout lijken zeker van deelname. Rockx moet de komende maanden dus gaan beslissen wat zijn definitieve selectie wordt.

Ai! Bondscoach @WimErnesBC gaat NIET mee naar #Rio2016. De dressuurcoach heeft te veel hinder van zijn hersentumor. Johan Rockx vervangt hem

— Robert Hüsken (@roberthusken) 2 juni 2016