Van der Weijden in tranen: 'Kan mezelf niets verwijten'

admin • 15:56, 16-02-2018 / Laatste Update: 01:23, 06-01-2024

Annouk van der Weijden was misschien wel de allergrootste pechvogel van de olympische 5 kilometer deze vrijdag. Ze kwam 19 honderdste tekort voor een bronzen plak en dat was ongelofelijk zuur. ,,Logisch dat ik moest huilen. Ik word hier 4e op 0,2 seconde. Dat is flink balen", reageerde ze na de rit.

De 31-jarige rijdster van Team Plantina zette in de allereerste rit van de 5 kilometer meteen scherpe tijd neer (6:54,17) die lang goed leek voor een medaille. Totdat de Russin Natalia Voronina in de laatste meters nog alles eruit perste en een snellere tijd neerzette en er met het brons vandoor ging: 6.53,98.

Lees ook: Visser ijskoud na 'blokkie om': 'Ik heb wel lekker geschaatst' 

Niet goed genoeg

Toch vindt Van der Weijden dat ze zichzelf niets kan verwijten: ,,Ik reed een nette en goede race, maar het was niet goed genoeg helaas. Ik kan mezelf niks verwijten, ik heb nergens iets laten liggen." De 5 kilometer werd uiteindelijk gewonnen door een sensationele Esmee Visser met een baanrecord: 6.50,23.

En door

Voor Van der Weijden is er maar weinig tijd om te lang bij dit verlies stil te staan, want ook de massastart wacht nog voor haar: ,,Dan moet het hier maar gaan gebeuren op de massastart. Misschien levert dat nog iets moois op."