Zuid-Korea heeft grote ambities voor Winterspelen in eigen land
i

Getty Images

Zuid-Korea heeft grote ambities voor Winterspelen in eigen land

admin • 10:02, 01-02-2017 / Laatste Update: 15:24, 05-01-2024

Zwaaiend met een flink gevulde buidel heeft Zuid-Korea grote ambities uitgesproken voor de Winterspelen van over een jaar in eigen land. Het olympisch comité én het ministerie van sport willen in 2018 in de top-4 eindigen van de medaillespiegel.

De ongeveer 130 Zuid-Koreaanse sporters - actief in 7 winterse disciplines - wacht over iets meer dan een jaar een enorme klus. Het land dat bij de Olympische Spelen van Sotsji op de teleurstellende dertiende plaats eindige in het medailleklassement aast in Pyeongchang op minimaal de 4e plaats.

De olympische equipe van Zuid-Korea gokt op ten minste 20 medailles. Om minimaal in de top-4 te finishen, moeten daar dan minimaal 9 gouden medailles tussen zitten. Ter vergelijking: in Sotsji won Zuid-Korea 3 keer goud en nam het in totaal 8 medailles mee terug naar huis. In Vancouver 2010 won Zuid-Korea nog 6 keer goud.

Moneyssssss

Om de stevige ambities waar te maken, is veel geld vrijgemaakt. Het organisatiecomité POCOG, de sportbonden, het ministerie en het Zuid-Koreaanse olympische comité zetten er 30 miljoen dollar voor opzij (27,8 miljoen euro). "Met het geld gaan we maximale assistentie leveren aan onze sporters om succes te behalen'', zei sportminister Yu Dong-hun.

Welke sporten dan?

Zuid-Korea zet in Pyeongchang niet alleen in op shorttrack, maar heeft ook veel vertrouwen in skeleton en bobsleeën.