Coe vindt dopingaanpak van Rusland helemaal niks: 'Zo ingewikkeld is het niet'
i

AP

Coe vindt dopingaanpak van Rusland helemaal niks: 'Zo ingewikkeld is het niet'

admin • 17:26, 14-04-2017 / Laatste Update: 14:38, 07-01-2024

Rusland maakt te weinig vorderingen in de aanpak van zijn grote dopingprobleem. Dat zei voorzitter Sebastian Coe van de internationale atletiekfederatie IAAF op een bijeenkomst in Londen. "Het stelt me teleur. Rusland maakt wel enige vooruitgang, maar op belangrijke punten is er nog een grote achterstand. Ik snap het niet goed, want zo ingewikkeld is het allemaal niet'', aldus de Britse atletiekbaas.

Geschorst

De Russische atletiekbond is geschorst sinds november 2015 nadat het mondiale antidopingbureau WADA een door de staat geregisseerd dopingsysteem blootlegde. Russische atleten mogen daardoor niet meedoen aan internationale wedstrijden, zolang Rusland zijn antidopingbeleid niet op orde heeft volgens de richtlijnen van WADA en IAAF.

Te weinig controles

Coe somde de tekortkomingen op: nog altijd zijn er te weinig dopingcontroles in Rusland, zijn niet alle biologische paspoorten beschikbaar, trainen sommige atleten nog altijd in geïsoleerde gebieden waar geen controles plaatshebben en zijn nog steeds trainers uit het dopingsysteem werkzaam binnen de atletiek. "We houden vast aan onze eisen en zullen niet inbinden'', aldus Coe.